Oko in Zrno

Časopis Oko in ZrnoOko in Zrno sta časopisa v povečanem tisku in brajici, ki ju izdaja Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Časopis Oko izhaja mesečno, Zrno pa štirikrat na leto. Izhajata v okviru projekta Knjižnica slepih in slabovidnih.

Razdeljena sta na šest glavnih rubrik:
- Naša knjižnica in projekt,
- Slepi in slabovidni v družbi,
- Kultura,
- Narava,
- Estetika in
- Zgodovina.

Rubrike so vsebinsko dovolj odprte, da omogočajo širok spekter člankov, a dovolj začrtane, da ustvarjajo smiselno celoto. Osredotočajo se na človeka in okolje, v katerem živimo, pa tudi na vse lepo, kar je človek ustvaril in vzgojil. V rubriki Zgodovina obravnavamo človeka in njegove dosežke skozi čas, pa tudi znane osebnosti, ki so s svojim prispevkom sodelovale pri družbenem napredku, rubriki Naša knjižnica in projekt ter Slepi in slabovidni v družbi pa populacijo slepih in slabovidnih obveščata o aktualnih dogodkih s tega področja.

Naš glas

Naš glas časopisNaš glas je zvočni časopis, ki ga izdaja Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije v okviru projekta Knjižnica slepih in slabovidnih. Izhaja mesečno in je razdeljen na sedem rubrik:
- Naša knjižnica in projekt,
- Slepi in slabovidni v družbi,
- Svet,
- Kultura in znanost,
- Življenjski slog,
- Razmislek in
- Zdravje.

Rubriki Naša knjižnica in projekt ter Slepi, slabovidni v družbi sta namenjeni obveščanju te populacije o najnovejših dogodkih, rubrika Zdravje pa vsebuje prispevke s področja medicine, zdravega bivanja, psihologije, narave in vsega, kar vpliva na izpolnjeno in zdravo življenje.

Z rubriko Življenjski slog pa želimo bralcem približati področje trendov, mode in dizajna, filma, literature, različnih kultur, arhitekture v širšem smislu, umetnosti, predstaviti različen spekter vsakdanjih življenjskih stilov in življenjskih zgodb … Razmislek nam daje možnost izraziti svoje poglede, biti provokativen, se spraševati, spraševati druge, to je tudi prostor za nove ideje.

Zvočni časopis vam tako prinaša naš glas in glas o svetu ter okolju, ki nas obdaja.

Kontakt

Urednica časopisov v brajici in povečanem tisku: Aleksandra Surla
Urednik zvočnega časopisa: Marko Mikulin

tel.: 01 200 29 26
mail: info@kss-ess.si

Sintetizator govora

Biblos

Sledite nam na Facebooku

Twitter @ZDSSSKSS

SPLETNA STRAN JE DOSTOPNA SLEPIM IN SLABOVIDNIM