Člani Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne imajo poleg gradiv, ki so na razpolago v matični knjižnici tudi možnost dostopa do gradiv v sistemu Biblos.

Slika prikazuje pasico spletne strani www.biblos.si

 

 

 

 

Prijava v sistem Biblos

Za dostop do sistema Biblos potrebujete uporabniško ime in geslo, ki vam je dodeljeno tudi za dostop do elektronskega informacijskega sistema knjižnice (EIS).

Na spletni strani http://www.biblos.si za prijavo uporabite “KSSMS” in vaše uporabniško ime za EIS, za geslo uporabite geslo, ki vam je dodeljeno za EIS.

Primer: Prijava = KSSMSjaneznovak   Geslo=teganepovemnikomur

Pridobitev podatkov za prijavo

V kolikor uporabniškega imena in gesla za dostop do EIS še nimate lahko zanj zaprosite preko elektronske pošte knjiznica@zveza-slepih.si

Težave s prijavo

V primeru, da uporabniško ime in geslo imate a se v sistem Biblos ne morete prijaviti prosim preverite naslednje korake:

Poizkusite se prijaviti v sistem EIS ( http://www.zveza-slepih.si )

Če prijava v sistem EIS deluje, preverite ali ste pravilno vnesli podatke za prijavo. Pred vaše uporabniško ime za EIS morate obvezno dodati tekst KSSMS. Med tekstom KSSMS in vašim uporabniškim imenom ne sme biti presledkov!

Če prijava v sistem EIS ne deluje ali če ste poabili geslo, težave sporočite na info@kss-ess.si. V elektronski pošti navedite: Ime in priimek, vaše uporabniško ime za EIS in telefonsko številko. V čim krajšem času vam bomo odgovorili in za vaše uporabniško ime posredovali novo geslo.

Če ste preverili, da ste vnesli pravilne podatke in prijava še vedno ne deluje težave sporočite na info@kss-ess.si. V elektronski pošti navedite: Ime in priimek, vaše uporabniško ime za EIS in telefonsko številko. V čim krajšem času bomo preverili v čem je težava in vas kontaktirali.

Uporaba sistema Biblos

Sistem Biblos lahko uporabljate preko spletnih brskalnikov ali z uporabo Android ali IOS aplikacije.

Navodila za pripravo osebnega računalnika

Navodila za pripravo mobilne naprave

Podpora članom knjižnice

Člani knjižnice se lahko za podporo obrnete tudi direktno na nas in sicer:

Preko elektronske pošte info@kss-ess.si

Preko telefona 01 4700 262 (Katarina)