31.7. 2013

Najava julijske številke časopisa Naš glas

Avtor: ,

Najava julijske številke časopisa Naš glas

Naznanjamo, da je izšla julijska številka časopisa Naš glas.

Dragi bralci, drage bralke,

izšla je julijska številka zvočnega časopisa Naš glas. Tudi v tokratnem časopisu boste našli zanimive prispevke z različnih področij.
Odmevna je novica o podpisu pogodbe v Marakešu med Svetovno organizacijo za intelektualno lastnino (WIPO) in zainteresiranimi organizacijami, ki razširja možnosti dostopa do gradiv slepim in slabovidnim ter osebam z drugimi težavami z branjem.
V časopisu si lahko preberete o značilnostih evropskih projektov, predstavitvi Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana ter zanimiv intervju z Zoranom Vodopijo, guvernerjem Zveze lions klubov Slovenije 2012–2013. V rubriki kultura bi predvsem radi izpostavili prispevek o vonjih in intervju s francoskim generalnim inšpektorjem za kulturne zadeve, v rubriki slepi, slabovidni in drugi invalidi pa si boste lahko prebrali o zanimanju za veččutne pristope do posredovanja umetnosti. V rubriki Potovanja in potopisi si boste prebrali o Zelenem raju nad Ljubljansko kotlino, Palmanovi in potovanju po Kitajski. V rubriki Računalniško-informacijska tehnologija in tehnični pripomočki smo za vas izbrali prispevek o nadaljevanju projekta Simbioza in
Prispevek o inovativni slovenski aplikaciji za pomoč v sili za pametne telefone.
Izpostavljamo tudi prispevke: 11 stvari zaradi katerih ste lahko ponosni na Slovenijo, Prefinjen vpliv skritih sporočil, Ženska na čelu Južnoameriške velikanke, Darovi in križi visoko občutljivih oseb, Motivacija in notranja moč ter prispevek povezan z naravo, Oljko za predsednico.
V tej številki vas čaka tudi vabilo k posredovanju vprašanj za člane Upravnega odbora Zveze slepih in slabovidnih Slovenije in predsednika ZDSSS, gospoda Tomaža Wraberja, nekaj prispevkov, ki jih nismo omenili pa naj ostane skrivnost do začetka branja…
Želimo vam prijetno branje!

Uredništvo časopisa Naš glas


O avtorju

Število prispevkov: