22.7. 2013

Kaj brati? Orhan Pamuk: Muzej nedolžnosti

Avtor: ,

Kaj brati? Orhan Pamuk: Muzej nedolžnosti

Ta teden priporočamo nekaj po okusu bralcev, ki radi berejo Orhana Pamuka. Predlagamo njegov zadnji roman preveden v Slovenščino Muzej nedolžnosti. Zgodba je berljiva, dobro napisana iz česar sledi, da se od nje težko odtrgaš dokler je ne končaš. Sledi še opis iz kataloga: 
Pamukov drugi najdaljši in prvi ljubezenski roman se začenja s temi besedami, in sicer nekega spomladanskega dne leta 1975, ko sin premožne istanbulske družine Kemal naleti na daljno revno sorodnico Füsün. Tistega dne se njegovo življenje in njegova tradicionalna prepričanja o ljubezni, strasti, spolnosti, prijateljstvu in družini popolnoma spremenijo in ga odvedejo na viharno pot, prepredeno z razdvojenimi čustvi, s samoobvladovanjem, z notranjimi boji in s trenutki neznanske sreče in prikrite bolečine; na pot, kjer bo deležen prezira visoke družbe in pozornosti Füsünine družine v barakarskem naselju; na pot, ki nas bo seznanila s prepadom med istanbulskim visokim in nižjim družbenim slojem, s slikovito filmsko industrijo, z zabavnimi in bogatimi karakterji knjižnih junakov; na pot, ki ji bo Kemal kljub izgubi svoje izvoljenke z ustanovitvijo muzeja njenih osebnih stvari zvest vse do konca svojega življenja. 
Vabimo vas, da tudi vi prispevate svoje ideje za “predloge tedna” in tako delite z nami, kaj berete in s tem pomagate tudi skupnosti.


O avtorju

Število prispevkov: