31.10. 2013

Izid pete številke zvočnega časopisa Naš glas

Avtor: ,

Izid pete številke zvočnega časopisa Naš glas

Najavljamo izid pete številke zvočnega časopisa Naš glas.

Prišli smo že do pete številke zvočnega časopisa Naš glas. Ta sovpada z neverjetno barvno paleto jeseni, ki jo razgrinjajo gozdovi. Rdeča se preliva v zlato rumeno, kot bi se sončni žarki pretvorili v te barvne harmonije. Neka misel pravi, da je vse, kar je zares najlepšega, zastonj. In to nam daje narava. Lepoto, ki jo občutiš globoko v celicah telesa, ko dihaš vonj po preperelem listju in vlažni zemlji. Ko te objemata mehko valujoč zrak in šumenje listja pod nogami.
Tokratna številka je malo manj poetična od teh besed, vendar vas bo kljub temu popeljala med zanimive vsebine. V rubriki o naravi boste našli prispevek o učni poti, ki jo odpirajo v Rakitni. Torej imate izhodišče za jesenske sprehode. Eden od prispevkov vam bo predstavil še eno zanimivost narave, in sicer jamo, ki ima lasten vremenski sistem. V tej številki vam predstavljamo še Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, njegove posebnosti in projekte. Opozorili bi vas tudi na zanimiv prispevek o Robertu Kennedyju, mlajšem bratu Johna F. Kennedyja. Če vas nepremičninska situacija kakorkoli zadeva, vam bo v pomoč prispevek z naslovom Stanovanje ponudite kot debela jajca za zajtrk, kjer predstavijo, kako danes lažje prodati stanovanje, na kaj biti pozoren pri nakupu in podobno. Prispevek o magnetni resonanci, kjer piše, kako hitreje in ceneje do pregleda na Hrvaškem, vas bo zagotovo pritegnil. Pa tudi članek o štirih generacijah zbirateljev umetnin v rubriki Kultura bo izpostavil vidike zbirateljstva, ki jih še niste poznali.
Za konec naj izpostavimo še prispevek o slovenskem portalu z videoprispevki o matematiki astra.si, kjer na razumljiv način predstavljajo vse najpomembnejše matematične pojme, vsebine pa bodo v prihodnje še razširili.

Toplo vabljeni k branju!


O avtorju

Število prispevkov: