13.1. 2014

Kaj brati? Conn Iggulden: Imperator: Bogovi vojne

Avtor: ,

Kaj brati? Conn Iggulden: Imperator: Bogovi vojne

#KajBrati? Tokrat je naš predlog četrta knjiga iz nadaljevanke Conna Igguldna Imperator z naslovom Bogovi vojne. Povod za ta izbor je obletnica Caesarjeve prekoračitve Rubikona, ta dogodek pa je sprožil dogajanja, ki so romanizirana v tem delu. 
Iz kataloga: 
V četrtem romanu iz zbirke Imperator pisatelj opiše zadnja leta življenja Julija Cezarja. Veliki voditelj se mora spopasti v najhujši bitki do zdaj – napadel bo sam Rim, ki ga vodi diktator Pompej. A vojna z lastnim ljudstvom ne bo lahka. Pompej pobegne v Grčijo, kjer zbere velikansko vojsko, ki se spopade z Julijevimi legijami. Kljub premoči je Pompej poražen; uide v Egipt, kamor mu sledi tudi Julij. Tu se Julijeva zgodba preplete z usodo faraona Ptolemaja in njegove žene Kleopatre. Julij poveže Rim in Egipt ter tako ustvari največji imperij dotlej. Toda njegova moč in oblast sta tudi povod za izdajstvo njegovega najboljšega prijatelja Bruta, ki ga na koncu ubije v zahrbtni zaroti. 
 
Tisti, ki ste bolj “notri”, pa posezite tudi po Aškerčevi literaturi in se spomnite njegovih Balad in romanc ali drugih del, ki jih je ustvaril v svojih 56 letih življenja, ter tako obeležite obletnico njegovega rojstva, ki smo jo praznovali v minulih dneh.


O avtorju

Število prispevkov: