03.3. 2014

Kaj brati? Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja

Avtor: ,

Kaj brati? Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja

naslovnica knjige Jodi Picoult, Rojena iz tvojega življenja – Ta teden je teden boja proti raku. V Sloveniji po dostopnih podatkih vsako leto zboli do 13 tisoč ljudi na novo in jih do šest tisoč tudi umre. Zato je zelo pomembno njegovo zgodnje odkrivanje. Rak je navadno potuhnjenec in ždi v telesu ter se kaže samo s piko na koži, z “risbo”, ki jo opazi bratec, ko mama kopa njega in sestrico. Ko pa enkrat začne povzročati težave, je po navadi že prepozno. V izboru tega tedna je ugotovitev levkemije (vrste raka) ključni moment knjige, ob katerem se zasuče vsa zgodba. Če ne bi bilo raka, potem ne bi bilo vprašanj o samih temeljnih vrednotah, kot sta kakovost in nedotakljivost življenja.
Iz kataloga:
Kate in Anne sta sestri. Kate ima levkemijo. Reši jo lahko zgolj presaditev Annine ledvice. Anne odkloni. In na sodišču sproži sodni postopek, da bo lahko sama odločala, kaj se dogaja z njenim telesom. Ker ima dovolj nenehnega darovanja svojih organov. Ker noče več živeti po bolnišnicah. In ker hoče končno zaživeti svoje življenje, neodvisno od Kate. Ameriška pisateljica Jodi Picoult je z romanom Rojena iz tvojega življenja posegla na tabuirano področje, kjer se neločljivo prepletajo ljubezen, etika in morala, ter napisala pretresljivo pripoved o ljubezni, ki ne pozna meja.
Kot vedno vas tudi tokrat vabimo, da z nami delite svoja mnenja v komentarjih, da izbor všečkate in ga delite tudi z drugimi.


O avtorju

Število prispevkov: