03.3. 2014

Najava nove številke časopisa Naš glas

Avtor: ,

Najava nove številke časopisa Naš glas

Številka, ki je pred vami, vas ni pričakala le s pestrimi vsebinami, ampak tudi z novo zvočno podobo. Upamo, da vam bo všeč ter bo tako naš časopis še bolj prepoznaven.

Vsebina je izbrana z mislijo na različne interese vsakega od vas. V rubriki Naša knjižnica in projekt lahko prisluhnete zvočnemu posnetku s prvega literarno-pogovornega večera v ciklu Znani Slovenci berejo slepim in slabovidnim, kjer sta se Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, in Manca Košir pogovarjali o knjigi Umetnost preprostosti. V rubriki Slepi in slabovidni v družbi boste spoznali družino Kosi. V rubriki Svet vas bomo seznanili s trendi pri mladih in premalo cenjenih dosežkih Matije Vertovca v preteklosti, Kultura in znanost pa ponuja članek o pomembnih razmišljanjih o pomenu sposobnosti govora in pisanja ter prispevek o Tomažu Pengovu. Sledi rubrika Življenjski slog, kjer si boste lahko prebrali marsikatero zanimivost o čevljih, ki je do zdaj morda še niste vedeli, nasvetih za upravljanje z denarjem in o pojmu vedute.

V Razmisleku pa opozarjamo na še kako aktualna razmišljanja znanega novogoriškega zdravnika in psihoterapevta Viljema Ščuke ter zanimiv prispevek o uspehu ali neuspehu, v rubriki Zdravje pa na koristne nasvete o zdravju naših očeh.

Ne zamudite priložnosti in se v sredo, 5. marca 2014, ob 18. uri, v Mestni knjižnici Kranj udeležite dogodka Znani Slovenci berejo. Osrednji gost tokratnega večera, Konrad Pižorn, slovenski dramski igralec, in moderator, Jure Sešek, bosta po izboru igralca spregovorila o knjigi Frana Milčinskega Butalci.
Želimo vam veliko bralnih užitkov.
Uredništvo


O avtorju

Število prispevkov: