28.5. 2014

Slepi in slabovidni osnovnošolce z Vogrskega izobraževali o slepoti

Avtor: ,

Slepi in slabovidni osnovnošolce z Vogrskega izobraževali o slepoti

28. maj 2014 – Na Osnovni šoli Ivana Roba – Podružnična šola Vogrsko so se učenci včeraj družili s slepimi in slabovidnimi.
Podelitev nagrade učencem Podružnične šole Vogrsko (Medium)
Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) je namreč na šoli organizirala izobraževalni program, s katerim so otrokom predstavili projekt Knjižnica slepih in slabovidnih (KSS), tehnične pripomočke in družabne igre, prilagojene slepim in slabovidnim. Predstavnikom šole so podelili tudi knjižne nagrade, ki so jo prejeli ob zaključku literarnega natečaja ”Beremo, da bi videli”, ki je potekal v okviru Projekta KSS.
Podružnična šola Vogrsko se je med šest nagrajenih šol literarnega natečaja uvrstila po zaslugi učencev četrtega razreda, ki so pod mentorstvom mag. Katarine Tischer Gregorič, pripravili delo z naslovom ”Števila v živalskem vrtu”.
Spoznavanje knjig v povečanem tisku (Medium) Učenci so se še posebej izkazali, saj so presegli vse zahteve natečaja in niso pripravili le literarnega prispevka, ampak tipno slikanico, ki je primerna tako za videče, slepe in slabovidne. Na šoli je ZDSSS za učence pripravila program z razstavo knjižnih gradiv, pripomočkov za branje in družabnih iger, prilagojenih slepim in slabovidnim, obenem pa so otroci spoznali, kako pravilno ravnati z belo palico.
Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:
Donacija OŠ_Šempeter pri Novi Gorici

Učenci so se preizkusili v vlogi slepega in spremljevalca (Medium)


O avtorju

Število prispevkov: