30.10. 2014

Vabilo na Filmski dan za slepe in slabovidne

Avtor: ,

Vabilo na Filmski dan za slepe in slabovidne

Posredujemo vabilo na filmski dan za slepe in slabovidne. Ta dogodek sicer ne spada pod projekt KSS, vendar zajema širšo populacijo, za katero je tudi naš projekt namenjen. Vabljeni vsi, tako slepi in slabovidni, kot videči.

RTV Slovenija v sodelovanju s Kinom Šiška in z založbo Beletrina pripravlja Filmski dan za slepe in slabovidne.

Dogodek se bo odvil v ponedeljek, 3. novembra 2014, od 15. do 23. ure v Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana.

Na ogled bodo trije filmi z zvočnim opisom, ki so nastali v koprodukciji ali produkciji RTV Slovenija.

Naše druženje bomo začeli z ogledom kratkega igranega filma Trst je naš! režiserja Žige Virca. Film je bil leta 2009 nominiran za študentskega tujejezičnega oskarja.

Od sodobne bitke za Trst se bomo nato preselili v bitko na področju medosebnih odnosov. Te je po knjižni predlogi Dese Muck odlično prelila na filmski trak režiserka Barbara Zemljič v filmu Panika.

Na večerni projekciji bomo predvajali celovečerni film Zapelji me, režiserja Marka Šantića, ki je nominiran za letošnjega tujejezičnega oskarja.

Vse tri filme bodo predstavili njihovi ustvarjalci. Pridružili se nam bodo režiser kratkega igranega filma Trst je naš! Žiga Virc, režiserka celovečernega filma Panika Barbara Zemljič in režiser filma Zapelji me Marko Šantić ter člani njihovih ustvarjalnih ekip.

O pomembnosti vpeljevanja novih tehnologij, ki lahko vizualni svet, predvsem televizijski, filmski in tudi knjižni, približajo slepim in slabovidnim, bodo spregovorili generalni direktor RTV Slovenija mag. Marko Filli, podpredsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Branko Petovar, direktor in urednik založbe Beletrina Mitja Čander in dr. Marko Prpić, začetnik opremljanja televizijskih vsebin z zvočnim opisom za slepe in slabovidne na TV Slovenija. Pred popoldanskim začetkom filmske projekcije pa bo goste nagovoril predstavnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Marko Mikulin.

Program

15.00  - Otvoritveni nagovor: Marko Mikulin, predstavnik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

15.10  - Režiser Žiga Virc: predstavitev kratkega igranega filma Trst je naš! Ogled filma TRST JE NAŠ!

16.00  - Režiserka Barbara Zemljič: predstavitev celovečernega filma Panika Ogled filma PANIKA

19.30  - Nagovor:

  •  mag. Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija
  • Branko Petovar, podpredsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije
  •  Mitja Čander, direktor in urednik založbe Beletrina
  •  dr. Marko Prpić, začetnik zvočnega opremljanja televizijskih vsebin na TV Slovenija

20.00 – Režiser Marko Šantić: predstavitev filma Zapelji me Ogled filma ZAPELJI ME

Vstopnice za dogodek so brezplačne za vse, potrebna je le potrditev prisotnosti, tudi za spremljevalce. Potrditve prisotnosti sprejemamo na telefonski številki 01-475-31-65 ali na elektronskem naslovu mateja.vodeb@rtvslo.si oziroma marko.mikulin@gmail.com.

Za vse dodatne informacije in vprašanja v zvezi z dostopnostjo lokacije kontaktirajte Matejo Vodeb. Kako priti do kraja prireditve z mestnim avtobusom, avtomobilom ali peš, si lahko preberete na spletni strani http://www.kinosiska.si/za-obiskovalce/dostopnost.

Ob koncu prireditve bodo slepi in slabovidni iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, skupaj z Zavodom GOST na Planoti, pripravili pogostitev.

Naj bo filmski svet dostopen vsem!

Lepo vabljeni!

Filmski-dan-v01-TISK Filmski-dan-v02B-TISK


O avtorju

Število prispevkov: