21.11. 2014

Helen Keller: The story of my life

Avtor: ,

Helen Keller: The story of my life

Helen Keller je bila rojena leta 1880 v zvezni državi Alabama. Spisala je veliko knjig, prispevkov in esejev. Delovala je na mnogih področjih, vzgojno-izobraževalnem, literarnem in političnem ter bila aktivna v boju za človeške pravice. Večino svojega življenja je sodelovala z ameriško fundacijo za slepe.
V pričujočem prispevku je predstavljena povezava do njene avtobiografske knjige, ki jo je spisala še v času študija na univerzi Radcliffe, kjer je leta 1904 kot prva gluhoslepa študentka tudi diplomirala. Knjiga The Story of my life ali v prevodu Zgodba mojega življenja (dostopna tudi v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne) je razdeljena na tri dele. V prvih dveh so zajeti življenje Helen Keller ter njena pisma družini in prijateljem. V zadnjem pa je svoj prispevek dodal urednik John Albert Macy.
Pričujoče delo je bilo sprva objavljeno leta 1902 v več delih v enem od ameriških časopisov (Ladies Home Journal), leto pozneje pa tudi v knjižni obliki. Do danes je bilo prevedeno v več kot petdeset jezikov (Vir: American Foundation for the Blind, dostopno na spletnem naslovu www.afb.org).
Njene besede, delo, pozitivna naravnanost in odločnost so skozi njeno literarno udejstvovanje postali pravzaprav nesmrtni.
Knjiga The story of my life je na spletu dostopna v formatih PDF, DAISY, ePub in Plain Text. Prav tako nudi možnost povečave in branja knjige kot zvočne knjige.

Celotno besedilo v angleškem jeziku je dostopno v spletnem arhivu


O avtorju

Število prispevkov: