02.12. 2014

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za november 2014

Avtor: ,

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za november 2014

Predzadnja številka Našega glasu v tem letu je tu

Tokrat začenjamo z novostjo, in sicer z uvedbo možnosti prejemanja zvočnega časopisa v formatu DAISY 2.02 v dvonivojski strukturi. Na prvem nivoju se boste lahko pomikali po rubrikah in napovedniku vsebine v njih, na drugem pa po prispevkih v rubrikah.
Časopis bo na voljo tudi prek Elektronskega informacijskega sistema (EIS) na spletni strani ZDSSS.
V rubriki Naša knjižnica in projekt preberite novico o prejetju nagrade za komunikacijsko odličnost Prizma, ki jo je prejel naš projekt Knjižnica slepih in slabovidnih, v nadaljevanju pa pismo predsednika Zveze slepih in slabovidnih Slovenije Tomaža Wraberja, v katerem nagovarja naše člane. Prav tako lahko prisluhnite tudi zvočnemu posnetku dogodka Znani Slovenci berejo slepim in slabovidnim z gostjo, igralko, Zvezdano Mlakar.

V rubriki Slepi in slabovidni v družbi sledi intervju z Matejo Vodeb, vodjo projekta Dostopno in koordinatorko invalidskih vsebin na RTV Slovenija. Rubrika Svet vsebuje prispevek o kratki zgodovini poljuba, prispevek o pravnih vidikih pomoči ob poplavah, ki so prizadele Slovence, in pretresljivo zgodbo Bolgara, ki optimistično gleda na svoje življenje v naši prestolnici.
V Kulturi boste več izvedeli o kartuzijanskih samostanih, celoviti predstavitvi Nove Gorice z okolico in strokovnem pogledu poznavalca, Iztoka Geisterja, o upravljanju z vodami.
Sledi še prispevek o košarkarski legendi Draženu Petroviću in prispevek o revoluciji nakupovanja izpod peresa Darje Zgonc.

Vabljeni k branju,
Uredništvo


O avtorju

Število prispevkov: