10.12. 2014

Perkins – eLEARNING

Avtor: ,

Perkins – eLEARNING

Danes je izrednega pomena na spletu najti kakovostne informacije z določenega področja. V ta namen predstavljamo spletno stran Perkins eLEARNING, ki jo je ustvarila Perkins School for the Blind. Ustvarili so jo z namenom, da na enem mestu zberejo koristne informacije tako za učitelje, starše, tiflopedagoge kot tudi slepe in slabovidne v elektronski obliki. Poleg drugih številnih zanimivosti ter koristnih informacij in povezav vam predstavljamo tako imenovane štiri Perkinsonove vire (angl. Perkins Resources).

  • Teach (sln. poučevanje) – v tem zavihku lahko najdete dejavnosti, prilagoditve ter metode in strategije poučevanja za slepe in slabovidne otroke. Namenjeno je predvsem učiteljem in staršem.
  • Learn (sln. učenje) – v tem zavihku lahko dostopate do širokega obsega informacij za profesionalni razvoj. Med drugim so vam na voljo delavnice, webinarji in webcasti. Kot primer si lahko ogledate posnetke, kako poučevati kuhanje, razumevanje povečevanja materialov in velikosti tiska itd. Na voljo so posnetki seminarjev strokovnjakov, ki se predstavljajo z najrazličnejšimi temami s področja tiflopedagogike. Ob tem, da lahko gledate in poslušate seminar v video obliki, se vam sproti prikazuje tudi zapis v tiskani obliki, ki mu lahko spreminjate velikost, hkrati pa imate dostop do izvlečka v obliki pdf oziroma Power Point predstavitve.
  • Find (sln. iskanje) – v tem zavihku lahko poiščete zgodovinske in druge informacije, vezane na slepoto in slabovidnost ter gluhoslepoto.
  • Grow (sln. rast oziroma razvoj) – v tem zavihku so informacije za podporo staršem in učiteljem slepih in slabovidnih otrok ter tistih z dodatnimi motnjami. Preusmerjeni ste na drugo spletno stran (wonderbaby.org), kjer najdete članke, zavihek z vprašanji staršev, učiteljev in drugih ter odgovore nanje. Prav tako so predstavljene aplikacije za tablične računalnike, igrače itd.

Spletna stran je tudi opremljena z navodili za samo uporabo spletne strani in predstavlja eno boljše organiziranih spletnih strani, predvsem za strokovnjake s področja tiflopedagogike, učitelje slepih in slabovidnih učencev, starše slepih in slabovidnih otrok, slepe in slabovidne ter vse druge, ki bi si želeli širiti znanje.

Povezava do spletne strani:
http://www.perkinselearning.org/


O avtorju

Število prispevkov: