30.1. 2015

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za januar 2015

Avtor: ,

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za januar 2015

Kaj vas čaka v predzadnji številki Našega glasu?

Branje tokratne številke boste začeli z vabilom k sodelovanju na natečaju za najlepšo tipno slikanico »Skrivnosti tipanja«, ki mu sledi članek o izobraževanjih za slepe in slabovidne v okviru projekta KSS, katerih cilj je usposobiti delavce medobčinskih društev, da bodo znali omenjeno znanje prenašati med svoje članice in člane.
V rubriki Slepi in slabovidni v družbi si preberite izjemno novico o Sonji Pungertnik, Slovenki leta 2014. Ob zgodovinskem uspehu se čestitkam pridružujemo tudi v uredništvu. Intervju z Alenom Kobilico ter pregleden prispevek o izvedenih in načrtovanih taktilnih poti za slepe in slabovidne v Ljubljani zaključujeta to rubriko.
V rubriki Svet vas čakajo zanimiv intervju z Darkom Šoncem, predsednikom Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, prispevek o vodniku po zakonodaji za otroke s posebnimi potrebami, koristen prispevek o podjetju GLS, ki od jeseni prvi v Sloveniji omogoča pošiljanje paketov po spletu, kurir pa ga pride iskat kjerkoli v Sloveniji.
V Kulturi in znanosti prisluhnite intervjuju s pianistko Mario Gabryš skupaj s koncertom na originalnem historičnem klavirju iz leta 1836 izpod peresa Zorana Škrinjarja. V Kulturi pa si preberite tudi razpravo o sreči ter članek o malo znanem dejstvu, da je na univerzi v Ljubljani prva doktorirala ženska.
V življenjskem slogu boste našli novico o projektu Knjižnica reči in prispevek o tekmi starodobnih smučarjev.
Obveščamo vas tudi, da februarske in marčevske številke ne bo, zadnja številka Našega glasu pa bo izšla aprila 2015.

Želimo vam prijetno branje,
Uredništvo


O avtorju

Število prispevkov: