22.4. 2015

Kaj brati? Jonas Jonasson: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Avtor: ,

Kaj brati? Jonas Jonasson: Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

naslovnica knjigePolona Car je še ena od članic in članov ekipe, ki na projektu skrbi za promocijo in izobraževanje. Tako ali drugače je bila prisotna na vseh naših večjih dogodkih. Videli ste jo kot moderatorko, na drugih dogodkih je asistirala, tretje pa je tudi pomagala organizirati.
Ko izbira literaturo za branje, najraje posega po literaturi “z dušo”. Njeno priporočilo za vas je Jonas Jonasson s prvencem Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil.
Iz kataloga:
V domu za ostarele je vse pripravljeno za praznovanje Allanovega 100. rojstnega dneva, zbrani so gostje, mediji in župan s slavnostnim govorom. Allan pa tik pred zdajci pobegne skozi okno, z nekaj fičniki v žepu si kupi avtobusno vozovnico, do koder pač gre, vmes pa ukrade še kovček nekemu sumljivemu mladeniču, ki ga poprosi, naj malo popazi nanj. Izkaže pa se, da je v kovčku ogromno denarja … Tako se začne izjemno potovanje stoletnika in avanture, polne napetosti in nevarnosti. A ta pot se ne dogaja le v sedanjosti, ampak tudi v Allanovi preteklosti, saj se je v svojem dolgem življenju znašel na prizorišču skoraj vseh najpomembnejših zgodovinskih dogodkov 20. stoletja.


O avtorju

Število prispevkov: