06.6. 2024

VABILO NA FOTOGRAFSKO RAZSTAVO NEVIDNI SVET

Avtor: ,

VABILO NA FOTOGRAFSKO RAZSTAVO NEVIDNI SVET

Vabimo vas na edinstveno fotografsko razstavo z naslovom Nevidni svet. Razstava, ki bo na ogled od 4. junija do 13. julija 2024 v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne (Kotnikova ulica 32, Ljubljana), bo slepim, slabovidnim in drugim obiskovalcem ponudila nov, dostopnejši in bolj poglobljen način doživljanja fotografije.
razstava nevidni svet
Razstava bo predstavila serijo fotografij svetovno priznanih fotografov, med drugim slovenskega športnega fotografa in ambasadorja podjetja Canon Sama Vidica. Fotografije bodo spremljali reliefni natisi, zvočni opisi in vsebinski opisi v brajevi pisavi, kar bo slepim in slabovidnim obiskovalcem omogočilo, da se bodo lahko seznanili s fotografijami in zgodbami, ki jih te pripovedujejo.

Tudi videči obiskovalci bodo lahko razstavo doživeli na edinstven način, saj se bodo lahko ob pomoči simulacijskih očal seznanili z različnimi okvarami vida: od glavkoma do diabetične retinopatije, sive mrene in drugih. To jim bo pomagalo razumeti izzive, s katerimi se soočajo ljudje z okvaro vida, in hkrati dvignilo ozaveščenost o pomenu dostopnosti v umetniških in kulturnih prostorih.

Razstava Nevidni svet je nastala v sodelovanju s podjetjem Canon Adria in je del širšega prizadevanja Zveze za spodbujanje dostopa slepih in slabovidnih ljudi do kulture in umetnosti.
Vabimo vse, da obiščete razstavo Nevidni svet in se prepustite edinstvenemu doživetju fotografije.

Razstava bo postavljena 4. junija in bo do uradne otvoritve dne 10. junija za obiskovalce dostopna v času uradnih ur Knjižnice.

Od 11. junija dalje si bo razstavo mogoče ogledat od ponedeljka do petka med 9:00 in 18:00 uro ter dodatno tudi vsako soboto do vključno 13. julija od 9:00 – 13:00 ure.
Na dan praznika 25.6.2024 bo razstava odprta med 9:00 in 18:00 uro.

Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov info@zveza-slepih.si ali pokličete na telefonsko številko 01 47 00 211.


O avtorju

Število prispevkov: