22.6. 2013

Delavnica »Spoznaj se z IKT knjižnice slepih in slabovidnih«

Avtor: ,

Delavnica »Spoznaj se z IKT knjižnice slepih in slabovidnih«

Med 26. in 29. junijem 2013 bo na Okroglem potekalo srečanje otrok višje stopnje osnovne šole z naslovom Bomo zmogli? Bomo, ja!
V okviru programa je predvidena izvedba delavnice »Spoznaj se z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami knjižnice slepih in slabovidnih«. Delavnica bo sestavljena iz skupinskega in individualnega dela. V skupinskem bodo otroci preko kratkega predavanja spoznali, kakšne možnosti jim bo zagotavljal informacijski sistem knjižnice slepih in slabovidnih ter kaj vse bodo uporabniki knjižnice pridobili v okviru evropskega projekta Knjižnica slepih in slabovidnih.
Pri individualnem delu z učenci pa bo poudarek na predstavitvi formata zvočnih knjig DAISY. Vsak udeleženec bo imel priložnost, da se osebno seznani s strojnim in ali programskim predvajalnikom ter se naučiti njegove uporabe. Format DAISY je namreč zelo primeren za učečo populacijo, saj zagotavlja podobno svobodo »listanja« oziroma brskanja ter iskanja po vsebini zvočne knjige, kot je to mogoče pri branju in listanju običajne knjige v črnem tisku. Zainteresirani se bodo lahko naučili tudi uporabe elektronskega informacijskega sistema ZDSSS ter tudi splošne uporabe računalnika s pomočjo programske opreme, prilagojene za slepe in slabovidne.


O avtorju

Število prispevkov: