23.9. 2013

Knjižnica v temi

Avtor: ,

V soboto, 5. oktobra 2013, vas med 10. in 14. uro vabimo v Mestno hišo v Ljubljani na dogodek Knjižnica v temi.
Ste že kdaj pomislili, kako bi v knjižnici našli priljubljeno knjigo, če bi vam s prevezo zakrili oči in vam prepustili, da se na poti do knjižnih polic zanašate samo na belo palico in izostrenost svojih čutov?
Slepim in slabovidnim je običajni, črni tisk, nedostopen za branje, zato potrebujejo gradivo v drugih oblikah – v zvoku, brajici in povečanem tisku. V okviru dogodka Knjižnica v temi, ki je vsebinsko zasnovan v luči projekta Knjižnica slepih in slabovidnih, bodo imeli obiskovalci priložnost pobliže spoznati omenjena gradiva in se preizkusiti v branju na malo drugačen način. Soočili pa se bodo tudi z nekaterimi ovirami, s katerimi se v urbanem okolju slepi in slabovidni pogosto srečujejo, tudi pri obiskovanju splošnih knjižnic.
Vabimo vas, da se nam v soboto, 5. oktobra 2013, med 10. in 14. uro pridružite v Mestni hiši v Ljubljani ter si za nekaj minut na oči nadenete prevezo in ob pomoči izkušenega spremljevalca vstopite v nekoliko drugačno knjižnico.
Dogodek bo potekal v okviru projekta Odprte hiše Slovenije, ki ga organizira Center arhitekture. V Mestni hiši se bo ob sodelovanju Sveta za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana predstavljalo tudi Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, ki bo opozarjalo na ovire, s katerimi se srečujejo v grajenem okolju. Obiskovalci bodo v atriju Magistrata lahko z invalidskim vozičkom preizkusili, kaj v praksi pomenijo nepravilen naklon klančine, preširoke reže, preozka vrata in podobne ovire.
Veselimo se vašega obiska.


O avtorju

Število prispevkov: