13.5. 2015

Kaj brati? Bogdan Novak: Pasja grofica

Avtor: ,

Kaj brati? Bogdan Novak: Pasja grofica

naslovnica knjigeKer veliko objavljamo tako na spletu, v časopisih projekta in publikacijah, ki so namenjene različnim javnostim, potrebujemo tudi nekoga, ki pazi, da se nam vejice in druge zmuzljivke ne iztrgajo ter skazijo objavljeno besedilo. Nad slovničnimi nadlogami bdi Anja Miklavčič, ki ste jo lahko videli tudi v vlogi moderatorke in asistentke na nekaterih dogodkih, ki smo jih izvedli v teh dveh letih trajanja projekta.
Na njeni knjižni polici lahko najdemo tako dokumentarno literaturo, leposlovje kot tudi knjige za osebnostno rast. Njen izbor je Bogdan Novak z zgodovinskim romanom Pasja grofica.
Iz kataloga:
Napoleonova resnična ljubezen. Zgodovinski roman pripoveduje o Idrijčanki Emiliji Ceciliji Evi Kraus, ki je na Dunaju spoznala Napoleona, ki se je vanjo zaljubil. Zgodba temelji na resničnih dogodkih – Emilija je Napoleona spremljala v vseh bitkah na fronti kot poročnik francoske vojske. Napoleon je dal Emilijo naslikati slavnemu portretistu tistega časa Lampiju kot Venero. Zgodba je bralna, napeta, čustvena. Govori o Napoleonu, ki je hotel združeno Evropo dvesto let pred nami in ki je hotel ljubezen ženske, ki ga ljubila, ne glede na to, kar je počel. Emilija – po materi Slovenka, po očetu Nemka – je bila stalnica v njegovem življenju. Bogdan Novak v naslovni junakinji uteleša nekakšno slovensko klenost, ki Napoleonu vse v brk pove, in hkrati očaranost z njegovo veličino, zaradi katere se mu ljubeče vdaja. Precej zgodovinskega ozadja, zanimivega za vse generacije.


O avtorju

Število prispevkov: