25.11. 2013

Tečaj osnov računalništva

Avtor: ,

Tečaj osnov računalništva

Začenjamo z izobraževanji računalnišva.

Vljudno vas vabimo na tridnevno usposabljanje s področja osnov računalništva, ki ga pripravljamo v okviru projekta Knjižnica slepih in slabovidnih.
Usposabljanje bo potekalo od četrtka, 12. decembra, do sobote, 14. decembra 2013, v Domu oddiha na Okroglem. Udeležba na usposabljanju, nastanitev in prehrana so za udeležence in njihove spremljevalce brezplačni.
Program usposabljanja Osnove računalništva je sestavljen iz predavanj in samostojnega dela na računalniku ter omogoča pridobitev listine o znanju uporabe računalnika. Listino bodo prejeli udeleženci, ki bodo uspešno opravili preverjanje znanja ob zaključku usposabljanja.
S programom usposabljanja želimo popularizirati splošno računalniško pismenost, udeležencem olajšati rabo osebnega računalnika ter predstaviti prednosti uporabe, ne glede na njihovo starost ali doseženo izobrazbo.
Vsebino programa lahko strnemo v naslednje programske sklope:

  • Spoznavanje računalnika kot stroja;
  • Spoznavanje operacijskega sistema in namizja Windows;
  • Shranjevanje, ustvarjanje in upravljanje datotek in map;
  • Spoznavanje urejevalnika besedil.

Program in opis usposabljanja lahko najdete v dokumentih, ki sta prilogi k vabilu.
Prijave na usposabljanje zbiramo do ponedeljka, 9. decembra 2013, na info@kss-ess.si ali po telefonu na 01 200 29 26. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi usposabljanja.
Udeleženci usposabljanja naj s seboj prinesejo svojo računalniško opremo.
Z usposabljanji bomo nadaljevali v januarju, ko bomo organizirali tridnevno delavnico s področja praktične uporabe spleta. O vseh podrobnostih vas bomo pravočasno obvestili.

Priloge

priloga1
priloga2


O avtorju

Število prispevkov: