30.1. 2015

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za januar 2015

Author: ,

Najava izida zvočnega časopisa Naš glas za januar 2015

Kaj vas čaka v predzadnji številki Našega glasu?

Branje tokratne številke boste začeli z vabilom k sodelovanju na natečaju za najlepšo tipno slikanico »Skrivnosti tipanja«, ki mu sledi članek o izobraževanjih za slepe in slabovidne v okviru projekta KSS, katerih cilj je usposobiti delavce medobčinskih društev, da bodo znali omenjeno znanje prenašati med svoje članice in člane.
V rubriki Slepi in slabovidni v družbi si preberite izjemno novico o Sonji Pungertnik, Slovenki leta 2014. Ob zgodovinskem uspehu se čestitkam pridružujemo tudi v uredništvu. Intervju z Alenom Kobilico ter pregleden prispevek o izvedenih in načrtovanih taktilnih poti za slepe in slabovidne v Ljubljani zaključujeta to rubriko.
V rubriki Svet vas čakajo zanimiv intervju z Darkom Šoncem, predsednikom Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, prispevek o vodniku po zakonodaji za otroke s posebnimi potrebami, koristen prispevek o podjetju GLS, ki od jeseni prvi v Sloveniji omogoča pošiljanje paketov po spletu, kurir pa ga pride iskat kjerkoli v Sloveniji.
V Kulturi in znanosti prisluhnite intervjuju s pianistko Mario Gabryš skupaj s koncertom na originalnem historičnem klavirju iz leta 1836 izpod peresa Zorana Škrinjarja. V Kulturi pa si preberite tudi razpravo o sreči ter članek o malo znanem dejstvu, da je na univerzi v Ljubljani prva doktorirala ženska.
V življenjskem slogu boste našli novico o projektu Knjižnica reči in prispevek o tekmi starodobnih smučarjev.
Obveščamo vas tudi, da februarske in marčevske številke ne bo, zadnja številka Našega glasu pa bo izšla aprila 2015.

Želimo vam prijetno branje,
Uredništvo


About author

Number of articles: