16.3. 2015

Kaj brati? Ian Kershaw: Hitler

Author: ,

Kaj brati? Ian Kershaw: Hitler

naslovnica knjigeVsega je enkrat konec in to velja tudi za čas, ki ga ob knjigah skupaj preživljamo. Ker se projekt izteka, bo predvidoma ugasnila tudi ta rubrika. Soustvarjalke in soustvarjalci tega kotička menimo, da je lepo, če ob koncu razkrijemo tudi delček osebnega bralnega okusa, zato se bo v prihodnjih tednih vključno z današnjim zvrstil izbor desetih knjig, ki smo jih v zadnjih dveh letih prebirali mimo uradnih priporočil. Ene knjige so bile prebrane, ker smo ocenjevali njihovo kakovost in tako primernost za uvrstitev v katalog, druge smo brali za sprostitev, tretje pa kar tako …
Preden odkrijemo kopreno s prve knjige, samo še beseda o tem, kako smo izbirali knjige, ki jih bomo v prihodnjih tednih priporočali. Sledili smo trem kriterijem. To so uvrščenost v katalog Knjižnice slepih in slabovidnih Minke Skaberne, da pisateljice ali pisatelja še nismo brali skupaj in da smo knjigo prebrali v zadnjih dveh letih.
Tadej Čepin, eden od izvajalcev promocije in izobraževanja pa tudi nudenja pomoči pri vzdrževanju IT infrastrukture, se je med drugim v teh dveh letih spopadel s Hitlerjevo biografijo izpod peresa Iana Kershawa in ugotovil, da današnji čas sploh ni tako drugačen od časov, ko se je vzpel in padel AH.
Iz kataloga:
V skoraj tisoč strani obsežni knjigi Ian Kershaw popisuje Hitlerjevo življenje od otroških let do razvoja v agitatorja in firerja na čelu tretjega rajha ter dokončnega poraza in samomora.


About author

Number of articles: